Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش سرویس گوناگون جام نیـوز به نقل از العربیه، از ۲۲ آوریل ۲۰۱۷ یک موج زلزله در حال شکل گیری در نزدیکی شهر بندری «والپاریاسو» است که بخوبی در شهر سانتیاگو، پایتخت شیلی احساس می‌شود. این موج با زلزله‌ای به شدت ۶ ریشتر شروع شد و دو روز بعد در ۲۴ آوریل زلزله دیگری به قدرت ۶.۴ ریشتر اتفاق افتاد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز دوشنبه اول ماه مه هم ۲ زلزله به قدرت ۵.۸ و ۵.۹ ریشتر روی داد. پیامد‌های یک موج زلزله با توجه به سابقه زلزله‌های این منطقه چه خواهد بود و چه چیزی ممکن است اتفاق بیافتد؟

به گزارش سایت Temblor.net، زلزله‌های عظیم در اثر جابجایی تخته سنگ اقیانوسی « ناسک» و قرار گرفتن آن زیر تخته سنگ آمریکای جنوبی روی می‌دهد این جابجایی با سرعت حدود ۸ سانتیمتر در سال رخ می دهد.

وجود رشته کوه آند و آتش‌فشان‌های حاشیه اقیانوس آرام هم دلیل دیگری برای وقوع زلزله در آمریکای جنوبی است.

ساحل کشور شیلی تا کنون شاهد چندین زلزله بزرگ در ۵۰۰ سال گذشته بوده است. قوی‌ترین زلزله‌ای که تا کنون ثبت شده به قدرت ۹.۵ ریشتر در سال ۱۹۶۰ در ۵۷۰ کیلومتری جنوب سانتیاگو روی داد.

به توجه به آخرین زلزله شدید که در سال ۱۹۷۱ در جنوب این منطقه به قدرت ۷.۹ ریشتر و در سال ۱۹۸۵ در شمال این منطقه به قدرت ۸ ریشتر روی داده، دانشمندان معتقدند که این منطقه هر ۵۰ تا ۶۰ سال یکبار یک زمین لرزه بزرگ را تجربه می‌کند.

در حالیکه لایه‌های زیرزمینی با سرعت ۸ سانتیمتر در سال حرکت می‌کنند، توقف ۵۰ تا ۶۰ ساله این حرکت می‌تواند منجر به حرکت ناگهانی ۴ تا ۵ متر شود که این حرکت زلزله‌ای به قدرت ۸.۳ ریشتر را بوجود می‌آورد.

دانشمندان معتقد هستند که موج زلزله که در هفته گذشته شاهد آن بودیم می‌تواند نشانه‌ای از وقوع احتمالی یک زلزله بزرگ دیگر در منطقه والپاریاسو باشد.

بر اساس مدل‌های ساخته شده سایت Temblor تخمین می‌زند که اثر تراکمی لرزش‌های اخیر ۲تا ۳ درصد در سال است که این افزایشی بزرگ به حساب می‌آید.

222

منبع: جام نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jamnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۶۹۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله علیرضا اعرافی در دیدار وح الله دهقانی فیروز آبادی معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور که در دفتر مدیر حوزه‌های علمیه کشور برگزار شد، اظهار کرد: در انقلاب اسلامی دو عنصر علم و فناوری و روحیه معنوی از اهمیت بسیاری برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه پیروزی وعده صادق و توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های اصیل امام راحل است، مطرح کرد: در طول این مسیر نقش حوزه علمی و دانشی بسیار مهم بوده است.

مدیر حوزه‌های علمیه کشور با بیان اینکه حرکت علمی باید همراه با روح تمدنی انقلاب اسلامی باشد، عنوان کرد: برای تحقق این هدف نیازمند پیگیری و مطالبه‌گری هستیم.

وی اضافه کرد: با یک فکر و بررسی اساسی باید به یک برنامه دقیق برسیم که چگونه می‌توان روح تمدنی انقلاب اسلامی را در مباحث علمی مختلف جاری کنیم.

آیت الله اعرافی با اشاره به اینکه اگرچه این یک موضوع پیچیده است، ولی باید گام به گام به سمت آن برویم، خاطرنشان کرد: با این منطق باید در عرصه بین المللی کردن دانشگاه‌های کشور نیز اقداماتی انجام می‌شد.

نقش مهم علم و فناوری در معادلات امروز دنیا

در ابتدای این دیدار، روح الله دهقانی، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اشاره به جایگاه علم و فناوری در معادلات امروز دنیا اظهار کرد: عملیات «وعده صادق» دو ویژگی داشت. یکی دارا بودن فناوری واقعی و دوم شجاعت در استفاده فناوری.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور علم و فناوری را یکی از مهم‌ترین ارکان پیشرفت، توسعه و رشد کشور عنوان کرد و افزود: علم در گذشته بیشتر جنبه زینتی داشت. بعد از انقلاب صنعتی، علم یک محصول داد که عبارت از فناوری بود. غرب از این محصول علم برای بهره کشی از طبیعت و ثروت آفرینی استفاده کرد، اما در دهه‌های اخیر علم از عوامل ایجاد اقتدار و قدرت آفرین است.

دهقان با اشاره به اهمیت علوم اجتماعی اظهار کرد: از سال گذشته سعی کردیم به فضای تولید علوم اجتماعی بیشتر توجه کنیم.

کد خبر 6093154

دیگر خبرها

  • زلزله این استان را لرزاند
  • زلزله چهار وهفت دهم ریشتری درفاریاب
  • زلزله ۴.۷ ریشتری فاریاب را لرزاند
  • اینفوگرافیک/ کدام کشور‌های جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • وقوع زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر در سیرچ کرمان
  • وقوع زلزله در سیرج / کرمان لرزید
  • زمین لرزه ای به قدرت ۴.۶ ریشتر سیرچ کرمان را لرزاند
  • خسارت ۳۳ میلیارد دلاری جنگ ویرانگر در غزه
  • توازن قدرت جدید در جهان برخاسته از تئوری‌های امام راحل است
  • لحظه واژگونی تریلی درحال حرکت بر اثر طوفان+ فیلم